ZWIFTGUIDEN.SE

Hur gör man ?

Är du sugen på att köra race eller vara med i en gruppcykling men vet inte hur du ska göra?

Börja med att ta reda på din ftp och räkna ut w/kg. Ja, men hur gör jag det då? För att förenkla en himla massa så kolla upp ett av dina pass på Strava där du körde på ganska bra. Där står det hur många watt du producerade. Dividera watten med din vikt.

Se exempel nedan: 249 w / min vikt, min vikt är 77 kg –> 249 / 77 = 3,23 w/kg

Ta din w/kg och se hur den passar in i nedan tabell: Här ser vi att 3.23 passar in i B men ligger på gränsen till C.
Grupp A -> 4W/kg-5w/kg
Grupp B -> 3,2-4w/kg
Grupp C -> 2.5-3,2 w/kg
Grupp D -> 2.0-2,5 w/kg
Grupp E -> under 2,0 w/kg

Är det första gången du ska köra så testa i någon av dessa grupper. Kör du C men tycker att det är för lätt byter du till B nästa gång. w/kg är en generell ”regel” som används på Zwift för att dela in cyklisterna i kategorier. Det är inte helt 100%-igt men det är det bästa som finns att tillgå just nu.

Anmäl dig i appen eller i Zwift

Bilden nedan visar hur det ser ut i appen. Klicka på eventet som du är intresserad av och i nästa steg klickar du på plus för att anmäla dig till gruppen. SZR är de svenska racen och gruppcyklingarna på Zwift. Den översta Joy Ride är indelad i grupperna A-D och den nedan Sub2 Joy ride är cykling under 2 w/kg.

När du väl kommit så här långt är hälften redan avklarat. Logga in på Zwift i god tid innan passet. Först parar du ihop trainer, HR m.m och väljer OK.

Välj Ride nedan så du blir skickad till banan.

Nu när du är på banan kommer det dyka upp en knapp som det står Join Event på. Klicka på den så blir du skickad till startfållan.

När passet är avklarat, spara ner till replika klockor Strava enligt nedan:

 

.