ZWIFTGUIDEN.SE

Ant+ och Bluetooth

Ant+
Ant+ är en liten antenn som kommunicerar med trainern, hr-bandet, kadensmätare, wattmätare, ja, de tillbehör som du har som är trådlösa och ska kommunicera med Zwift. Billigaste ant+ kostar ca 200 kr och kan lätt hittas på nätet. Ant+ antennen kopplar du in i USB-oprten på datorn. För att allt ska fungera bra så rekommenderas att använda en USB-förlängningskabel och placera ant+ antennen så nära trainern som möjligt.

Några kända fel och problem med ant+
Ant+ kommunicerar på samma frekvens som många andra trådlösa produkter, tex router, alarm, extender m.fl. Se yill att dessa inte ”krockar” för då är det inte säkert att det fungerar felfritt med Zwift.

Bluetooth
Använder du dig av bluetooth för att kommunicera med Zwift så antar jag att du har en Mac eller att du använder dig av Zwiftappen som brygga mellan trainer, kadensmätare eller vad det nu är du använder dig av för gears. Kör du med BT så är det viktigt att det trådlösa nätverket fungerar felfritt och är stabilt annars finns risk att du tappar förbindelsen mellan produkten och Zwift.

Tips på pulsband som klarar bluetooth:
http://www.biltema.se/sv/Fritid/Sport/Traning/Pulsmatare-for-smartphone-2000037649/
http://www.clasohlson.com/se/Pulsband-Wahoo-Tickr/31-8659
http://www.loplabbet.se/store/polar-h7-bluetoothrsmart-pulssensor.html

.