ZWIFTGUIDEN.SE

Swe Cup – race 1

Första Swe cup på Richmond är avklarad och det blev en jobbig runda för många, framför allt för undertecknad. Richmond UCI är kanske den bästa banan för race på Zwift. Den bjuder på långa platta inslag men även på 3 ordentliga backar. Per varv. Swe cup bjöd sina tävlande på 2 varv och det var i backarna som de avgjordes. Varje fall för oss lite längre vak i klungan. Efter en start i rasande tempo, delades pelotonen upp i mindre delar och fram till första backen, Libby Hill, så höll gruppen, ett trettiotal som jag själv körde i, ihop och vi var väl 10 sekunder efter stora B-klungan. Jag själv låg mellan 370-400e plats då men vi tog många sekunder direkt i backen och en hel del B-åkare från min grupp hann i fatt gruppen framför. Samma för mig. Men tyvärr gjorde det att jag gick för hårt i första klättringen för att kunna komma in på en bra tid totalt. Det är det som är så roligt med tävling. Att en pressar sig mer än normalt, chansar lite, försöker hitta en vinnande taktik. Eller bara försöker överleva. För mig det en resa där det handlade om överlevnad. Det höll väl sådär och det blev inget att skruva hem om. Så vi fortsätter med en hiss eller diss för de olika delarna i tävlingen.


Hiss och diss!
+ det stora antalet tävlande (från Sverige alltså)
+ Richmond UCI = bästa banan för tävling på Zwift
+ masstart av alla klasser. Har varit omdiskuterat på forumen efter loppet och jag tror det inte blir masstart i nästa race.
-den taffliga sändningen av herrtävlingen och ett stort, stort – för avsaknaden av sändning av damklassen. Nu ska det sägas att det är väldigt svårt att sända live och det kommer med all sannolikhet bli bättre och bättre framöver.
– inte bara Svenskar på banan. Synd att Zwift inte kan fixa till bra filter eller blockeringar för arrangörer av race.
– masstart. Ja, den får vara med här också. Personligen tycker jag masstart är roligast men för en tightare racing i klasserna tror jag att individuell start, klassvis, blir bättre.


Nästa race är den 23 januari, kl 19.00 & 20:30 och går på Volcano Flat https://zwiftpower.com/events.php?zid=282316
Resultat finns på zwiftpower.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

.